W posiadłości Forgotten Fields Farm u Agnieszki i Wojciecha Modesta Amaro odbyło się kulinarne święto „Dining with nature”, zorganizowane przez producenta luksusowych kuchni ogrodowych Cana Concept.
Chociaż Dębówka znajduje się pod Warszawą, można się tu poczuć, jak w sercu zielonych łąk, pól i lasów. U Agnieszki i Wojciech Amaro idea outdoor living & cooking jest po prostu częścią ich codzienności. Magiczna posiadłość w otoczeniu zieleni wydaje się idealnym miejscem do celebrowania naturalnego stylu życia. Po podwórku chodzą kaczki, na brzegu niewielkiego stawu kołysze się łódka, a na taras zaglądają kwiaty i zioła.
Gotowanie i spędzanie czasu na łonie natury było więc motywem przewodnim wydarzenia. Te ponadczasowe wartości połączyły markę kuchni Cana i sztukę kulinarną Wojciecha Modesta Amaro.
Goście wydarzenia mieli okazję kosztować niecodziennych propozycji szefa kuchni, a także spędzić czas w towarzystwie gospodarzy, którzy opowiadali o historii swojego domu i pasji do życia w zgodzie z naturą. Dyrygentem kulinarnego spektaklu, który odbywał się na kuchniach ogrodowych Cana Concept, był oczywiście Chef Amaro. Luksusowa kuchnia ogrodowa Cana Style Nova, na której gotował osobiście Chef Amaro – Cana Style Nova, została zgłoszona do konkursu Dobry Wzór.
Kuchnie Cana Concept przeznaczone są do użytku w warunkach zewnętrznych, nie tylko lecie, stąd hasło wydarzenia „u nas lato trwa przez cały rok”. Nowoczesny design kuchni oraz naturalne piękno Forgotten Fields Farm, z której pochodziły sezonowe produkty, wykorzystane do przygotowania potraw stworzyły harmonijną i niezapomnianą kompozycję.
Cztery pory roku z Cana Concept
Współpraca pomiędzy brandami dopiero się zaczyna, ale jak deklarują Jarosław Goraj, założyciel Cana Concept oraz Wojciech Modest Amaro – łączy je wizja, wspólna pasja i pomysły na przyszłość. Dla twórców marki Cana Concept luksusowe kuchnie zewnętrzne uosabiają jakość i styl życia jak najbliżej natury. Dzięki ich wyposażeniu życie rodzinne i towarzyskie może tętnić w ogrodzie i na tarasie.
Marka ma ambicję popularyzacji w Polsce bogatych i różnorodnych tradycji europejskich w dziedzinie outdoor living & cooking i al fresco. Za inspirację biorą włoską cucina all’aperto, francuską cuisine en plein air, hiszpańską cocina al aire libre, czy niemiecką Grillkultur. – Otwoeramy przed Polakami nowe możliwości i pokazujemy, że gotowanie al fresco i grillowanie, to nie tylko kiełbaska czy karkówka, ale także bardziej wykwintna kuchnia i kulinarne eksperymenty, ale też po prostu śniadanie w ogrodzie z ulubioną jajecznicą czy naleśnikami, dzięki komfortowym i odpowiednio wyposażonym kuchniom zewnętrznym. Jednocześnie, to wspaniały sposób spędzania czasu w gronie rodziny i przyjaciół – deklarują twórcy CANA Concept.
Architekt w ogrodzie
Ważnym elementem misji Cana Concept jest współpraca z architektami oraz architektami krajobrazu. Kuchnie ogrodowe mogą upiększać ogrody i dają możliwości tworzenia ciekawych projektów architektonicznych. Bryła, proporcje i szlachetne detale wykończenia kuchni ogrodowych Cana to efekt wieloletniego procesu, w którym ważną rolę odegrały opinie i sugestie architektów. Zastanawiając się, co by było gdyby to nie producent a architekt kreował stylistykę kuchni ogrodowej do swojego projektu, marka stworzyła linię kuchni ogrodowych Cana Style.
Dzięki specjalnym rozwiązaniom konstrukcyjnym daje ona architektom możliwość tworzenia indywidualnej stylistyki zabudowy z wykorzystaniem różnorodnych materiałów, takich jak: ceramika, kamień, drewno czy szkło. W ten sposób kuchnia ogrodowa staje się integralnym elementem architektury budynku i krajobrazu.
Kuchnie Cana Concept. Szlachetne, wytrzymałe, bezpieczne
Kuchnie Cana można używać na zewnątrz nawet w skrajnych warunkach atmosferycznych. Są odporne na deszcz, mróz i promieniowanie UV. Wysokogatunkowa stal nierdzewna, naturalne spieki kwarcowe czy sklejka szkutnicza sprawiają, że można z nich korzystać cały rok. Monolityczne moduły ze stali szlachetnej i naturalne spieki kwarcowe to efekt zastosowania najnowszych technologii. Z kolei precyzyjne wykończenie każdego najmniejszego detalu kuchni to efekt rzemieślniczego kunsztu i doświadczenia. Ponadto elementy stalowe czy drewniane poddawane są wielokrotnym procesem uszlachetniającym.
Naturalne i bezpieczne blaty w kuchniach ogrodowych Cana wykonane są z wysokiej klasy włoskich i hiszpańskich spieków kwarcowych, których stylistyka może przybierać charakter kamienia naturalnego, metalu czy też betonu architektonicznego. Spieki kwarcowe są odporne na zarysowania i przebarwienia. Powstają z naturalnych minerałów i nie są podatne na działanie wilgoci oraz wody. Idealnie sprawdzają się więc w kontakcie z żywnością, nawet w skrajnie wysokich temperaturach.