Zapewne nie raz spotkaliście się z sytuacją, gdy podczas spotkań, bankietów czy wernisaży w części kateringowej oczekują na nas przystawki, kanapki, napoje i wiele innych specjałów. Jednak nie zawsze mamy pełen komfort korzystania z przygotowanych dań. Przyczyna jest prozaiczna: brak funkcjonalnych naczyń, które po prostu zapewniają podstawowy komfort spożywania przekąski.
Zapewne nie raz spotkaliście się z sytuacją, gdy podczas spotkań, bankietów czy wernisaży w części kateringowej oczekują na nas przystawki, kanapki, napoje i wiele innych specjałów. Jednak nie zawsze mamy pełen komfort korzystania z przygotowanych dań. Przyczyna jest prozaiczna: brak funkcjonalnych naczyń, które po prostu zapewniają podstawowy komfort spożywania przekąski.
Problem postanowiło rozwiązać studio Kabo&Pydo, czyli Katarzyna Borkowska i Tomasz Pydo. Wspólnie stworzyli ceramiczny komplet naczyń do cateringu z przeznaczeniem np. na bankiety koktajlowe, czyli sytuację, gdy ludzie nie tylko stoją, ale również często się przemieszczają i prowadzą dyskusje z innymi uczestnikami wydarzeń.
Zaprojektowali więc talerz oraz dwa kieliszki: jeden do wina natomiast drugi do wody bądź soku. Są tak skonstruowane, że można je trzymać w jednej dłoni, natomiast druga ręka pozostaje wolna.
Talerze powstały w rożnych kombinacjach, jako sześciokąt, romb bądź trójkąt. Są już dostępne w sprzedaży, kosztują od 21 do 44 zł. W całej kolekcji znajdują się również i inne naczynia, jak tace, misy czy miseczki.
Projekt duetu został już wyróżniony m.in. podczas konkursu Najlepszych Projektów Dyplomowych 2011.
Więcej: www.kabo-pydo.com