20 kwietnia w warszawskim hotelu Puro startuje Coffee Spots Tour – wydarzenie celebrujące kolejne wydanie przewodnika „Coffee Spots Polska”. Spotkania premierowe odbędą się w hotelach Puro w całej Polsce – w Warszawie, Poznaniu, Gdańsku, Łodzi, Wrocławiu i Krakowie.
Po sześciu latach od wydania pierwszego „Coffee Spots Polska” autorzy przewodnika ponownie przemierzyli kraj w poszukiwaniu dobrej kawy i odpowiedzi na pytania o przyszłość branży.
Ten przewodnik to obowiązkowa pozycja dla podróżników, osób związanych z branżą hospitality i wszystkich amatorów kawy.
„Coffee Spots Polska”. Co w środku?
Czy istnieje przepis na idealny design kawiarni? Ile miejsc serwuje już matchę i roślinne mleko? Da się prowadzić kawiarnię z samą kawą? To tylko kilka z pytań, na które odpowiada przewodnik.
Dobrze zaprojektowany przewodnik
„Coffee Spots Polska” to nie tylko ogromna baza wiedzy i praktyczne zastosowania, ale też świetny design. Za okładkę, jak w poprzednim wydaniu, odpowiada Beata Śliwińska Barrakuz – projektantka, set designerka i mistrzyni kolażu.
Składem zajęła się Gracja Zegarowicz odpowiedzialna za oprawę graficzną projektów takich jak „Ja i moje przyjaciółki idiotki” Joanny Okuniewskiej, „Małe końce świata” Justyny Mazur, albumu „Sztuka pobytu” autorstwa Travelicious.
Za portrety i zdjęcia studyjne odpowiada Paula Patocka.
Coffee Spots Tour. Ważne daty
Autorzy: Aga Bukowska i Krzysiek Rzyman
Aga Bukowska – pisarka i fotografka, założycielka projektu wydawniczego Przebłysk. Autorka książek Less Waste Polska (2020) i Przebłyski (2023). Specjalistka od branży specialty – od kawy i herbaty, przez naturalne wino, po lokalne jakościowe jedzenie. Swoje teksty i projekty fotograficzne poświęca często szeroko pojętej gościnności. Dziennikarka z wykształcenia, łapaczka światła z zamiłowania. Za misję życiową obrała sobie przekazywanie energii wszechświata przez słowa i obrazy.
Krzysiek Rzyman – zielony przedsiębiorca i podcaster. Właściciel dwóch kawiarni STOR i współzałożyciel palarni ROST, które w swoje DNA mają wpisaną ideę less waste. Krzysiek nagrywa Zielony Podcast, w którym rozmawia z ekspertami na temat zmian klimatu. Jest współwłaścicielem studia podcastowego Studio Plac. Swoją karierę dziennikarską rozpoczynał w Radiu Kampus i Polskim Radiu. Jest fanem kaw z Azji Południowo-Wschodniej i Oceanii, chętnie wybiera też decaf i herbaty.