HAOS to miejsce łączące smaki, potrawy, kulturę i ludzi. Wyzwaniem dla jego projektantów było uchwycenie klimatu Azji, bez dosłownych i bezpośrednich nawiązań do konkretnych rejonów, czy krajów tego kontynentu. Menu restauracji to podróż wzdłuż i wszerz dalekiego Wschodu… od Indii do Japonii, od Korei do Tajlandii.
Wnętrze lokalu za sprawą odpowiednio dobranej kolorystyki, oświetlenia, dużej ilości roślinności oraz wysokiego sklepienia, daje uczucie przeniesienia na zewnątrz… na jedną z azjatyckich ulic. Ten celowy zabieg ma podkreślić i nawiązywać do stylu serwowanej kuchni czyli street foodu z różnych rejonów Azji.
Azjatycki klimat mają podkreślać również niskie i gęsto ustawione stoły oraz siedziska, a także otwarte stanowiska pracy kucharzy, podkreślające autentyczność podawanych dań i stanowiące dużą atrakcję dla gości.
HAOS to przemyślana i spójna koncepcja kuchni, wystroju wnętrza oraz identyfikacji. Stoją za nią ludzie związani z innymi gdyńskimi lokalami: Serio oraz Śródmieście. Autorami projektami wnętrza są bowiem Maciej Ryniewicz oraz Rafał Kaletowski.
Więcej na: www.haos.menu