Choć utrzymane w jasnych barwach wnętrze przywodzi na myśl śródziemnomorskie klimaty, nowe warszawskie bistro The Eatery serwuje tradycyjną polską kuchnię, jednak w odświeżonym wydaniu.
Bistro The Eatery – kuchnia w nowym wydaniu
– Staramy się nadać nowe znaczenie polskiej kuchni, nie trzymamy się sztywno tradycyjnych przepisów, ale zmienimy je z duchem czasu. To wszystko bez przesadnego eksperymentowania, bo to nie kuchnia doświadczalna, ale wysokiej jakości propozycja na co dzień, a nie tylko od święta. Dla gości liczy się zdrowa kuchnia, smak i prezencja potraw, i na to właśnie stawiamy – mówi szef kuchni Bartłomiej Trojanowski.
Pomysł otwarcia restauracji w kwietniu, pod koniec lockdownu był ryzykowny, lecz okazał się sukcesem, ponieważ nowe miejsce przyciągnęło nie tylko koneserów dobrego smaku, ale i pięknych wnętrz.
Wnętrze niewielkiego lokalu to połączenie bieli i szarości przełamane szałwiowym kolorem kanap i krzeseł. Lastryko, stal, mosiądz i marmurowe blaty stołów nadają całości oryginalny charakter, zaś rattanowe oparcia krzeseł doskonale komponują się z bujną zielenią otaczającą główną witrynę, przez którą już z ulicy można zerknąć do środka. Za projekt aranżacji była odpowiedzialna Agnieszka Dubas, właścicielka bistro i stylistka modowa.
Więcej na: www.eatery.pl