Teatralna scenografia dla wybitnej kuchni. Piękne wnętrza Hotelu Europejskiego odkrywają przed nami nową restaurację fine dining. Warszawska Epoka już otwarta
Nowo powstała restauracja Epoka w Hotelu Europejskim w Warszawie to spełnienie kulinarnych i projektowych marzeń – wyrafinowana gastronomia, czerpiącą z najlepszych polskich tradycji kulinarnych i piękna, pełna komfortu przestrzeń.
Twórcy restauracji, Marcin Przybysz i Antoine Azaïs, prezentują własną interpretację stylu fine dining. Stworzyli miejsce, która wciąga, jest eleganckie, wyrafinowane, ale jednocześnie przyjazne. Marcin Przybysz do rozpoczęcia nowej Epoki przygotowywał się współpracując z najlepszymi szefami kuchni świata – Massimo Botturą (Osteria Francescana), Rasmusem Kofoedem (Geranium), René Redzepim (Noma), Franckiem Giovanninim (Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier). W Epoce tworzy własne menu inspirowane polskimi stylem, sięgając do często zapomnianych i trudno dostępnych ksiąg.
Epoka to również dobrze zaprojektowana przestrzeń, a miejsce zachwyca historyczną architekturą. Zabytkowe elementy wysunięto na pierwszy plan dzięki współpracy z wybitnym architektem i scenografem teatralnym Borisem Kudličką. Projekt przywodzi na myśl teatralną scenografię, ale nie onieśmiela, kreując przyjazną i niezobowiązującą atmosferę. Z inicjatywy Marcina Przybysza cała kuchnia została otwarta przeszkleniami nie tylko dla gości restauracji, ale także dla przechodniów spacerujących ulicą Ossolińskich, tuż przy Krakowskim Przedmieściu.
Twórcy restauracji, Marcin Przybysz i Antoine Azaïs, prezentują własną interpretację stylu fine dining. Stworzyli miejsce, która wciąga, jest eleganckie, wyrafinowane, ale jednocześnie przyjazne
***
Trendy, inspirujące wnętrza, najlepsze realizacje w architekturze, nowości ze świata designu i ciekawe rozmowy wprost do Twojej skrzynki! Zapisz się na nasz newsletter i bądź na bieżąco!